Markedsføring av alternativ behandling

Norske forbrukere bruker milliarder hvert år på ulike helsefremmende tjenester. Vi fører tilsyn med at utøverne av alternativ behandling ikke bryter reglene for markedsføring av slik behandling når de henvender seg til forbrukere.

Hva gjør vi?

  • Vi fører tilsyn med markedsføring av alternativ behandling for å forhindre at forbrukere blir utsatt for ulovlig markedsføring.

Viktig å vite

  • Alternativ behandling

Det er strenge regler for markedsføring av alternativ behandling. Det er blant annet forbudt å markedsføre at alternativ behandling har effekt på konkrete sykdommer og lidelser, samt å markedsføre behandling av alvorlige sykdommer og lidelser.

Du finner mye god informasjon og nyttige råd for å være en informert forbruker, samt tall og fakta om alternativ behandling på Nifab.no. Dette er en nettportal for formidling av forskning og fakta om alternativ behandling.

Visste du at

  • I 2016 brukte nordmenn 4,168,720,000 kr på alternativ behandling.
Kilde: nifab.no
03.11.2017

Ulovlig reklame for alternativ behandling

Tilsyn viser at mange utøvere av alternativ behandling påstår at behandlingen har virkning mot konkrete sykdommer og lidelser. Nå får 21 utøvere beskjed om å endre eller fjerne ulovlig markedsføring.

Fagpersoner