Advarer mot billigstpåstander fra strømleverandører

26.03.2021 — Forbrukertilsynet har den siste tiden kommet over markedsføring fra flere leverandører som hevder at de har den billigste strømavtalen. Ikke stol på slike påstander.

Foto: Matthew Henry / Unsplash

Sjekk heller Strømpris.no for å finne ut hvilken avtale som lønner seg, råder Forbrukertilsynet.

Tilsynet har nå avsluttet en sak som blant annet handlet om billigstpåstander mot Rauma Energi, og har flere andre saker til behandling.

– Å hevde at man er billigst er et sterkt salgsargument. Dersom det ikke er riktig, er det villedende og et brudd på markedsføringsloven, sier Forbrukertilsynets direktør, Trond Rønningen.

Villedende påstander skader forbrukerne

Dette er en bransje med mange aktører, svært mange forskjellige avtaletyper og hyppige prisendringer. Bare én kan være billigst og det er svært vanskelig å underbygge en slik påstand når markedsforholdene er såpass komplekse.

Villedende billigstpåstander skader forbrukerne økonomisk, og det er derfor et strengt krav om at slike prisløfter må kunne dokumenteres. Forbrukertilsynet har gjennom årene funnet og stanset denne typen villedende markedsføring i en rekke bransjer.

– Forbrukertilsynet har den siste tiden intensivert tilsynet med strømbransjen. Vi forventer at selskapene som vi kontakter innretter seg, og vi kommer til å følge nøye med på dette fremover, sier Rønningen.

15.06.2021

Det kan bli dyrt å handle billig frå utlandet

Kor billig er det eigentleg å kjøpe billige varer frå utlandet? Er toll og mva. inkludert i prisen, eller kjem det i tillegg? Når du handlar på nettet, kan det fort bli dyrt dersom du gløymer å tenke på avgifter og gebyr.