14. august 2017

Slik unngår du uønskede innholdstjenester

Kobler du av med kryssord og konkurranser i ferien? Hvis du blir bedt om å sende inn løsningsordet på SMS – bør du sjekke at du ikke samtidig takker ja til et abonnement.

Slik unngår du uønskede innholdstjenester

Sommer er tid for avslapping, og aviser og ukeblad er fulle med annonser med kryssord og konkurranser som får tiden til å gå. Ved å sende inn svar på SMS kan du vinne penger, gavekort eller ny iPad. Men selv om det er lett å delta, kan det være vanskelig å få med seg at du ved å delta faktisk takker ja til et løpende abonnement på nye konkurranser.

Viktige opplysninger i liten skrift

Det er et krav at næringsdrivende alltid må gi god og tydelig informasjon om vilkårene for å delta i en konkurranse. Og dersom det i realiteten selges et abonnement, skal dette komme tydelig frem for forbrukerne.

Dessverre følger ikke alle disse reglene. For mens opplysningene om premier og hvordan man kan delta ofte står med stor skrift, er vilkårene for konkurransen gjerne gjemt nederst på siden med liten skrift.

– Hvis du vil unngå å havne i et abonnement du ikke ønsker, må du alltid lese det som står med liten skrift før du deltar i en konkurranse, råder fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad

Hvis du har blitt lurt

En fellesnevner for slike SMS-konkurranser er at forbrukerne som deltar blir fakturert for deltakelsen på mobilregningen.

Her er noen råd til hva du kan gjøre om du mener at du er blitt lurt: