Rettigheter for reisende med Ving

23.09.2019 — Vings eier Thomas Cook Group søkte konkurs tidlig i dag morges, og alle flyreiser i dag er innstilt. Vinggruppens ledelse har så langt besluttet å avbryte alle flyreiser fra Norden. Rundt 9000 norske passasjerer er i utlandet på reise med Ving og mange har kjøpt billetter som man må være forberedt på ikke kan benyttes.

Ferierende på en strand. FOTO: Pixabay

Ving har stilt garanti i Reisegarantifondet. Det gjør at de som har kjøpt pakkereiser eller en sammensatt reise er sikret pengene tilbake. Fondet vil også hvis nødvendig sørge for transport hjem for de reisende med Ving som er strandet i utlandet.

Ving-kunder kan få nærmere informasjon og kontakte Reisegarantifondet her: www.rgf.no

Fondet dekker dem som har kjøpt en pakkereise eller en sammensatt reise.

Reisende som kun har kjøpt flyreisen, eller kun hotell, er ikke dekket av reisegarantien. Dersom reisen er kjøpt med et kredittkort eller et Visa-debetkort vil man kunne kontakte banken og kreve pengene refundert dersom Ving ikke tilbakefører penger for reiser som ikke kan benyttes.

De fleste reiseforsikringer har unntak for konkurs, men reisende som har tap som ikke dekkes av Reisegarantifondet eller gjennom betalingskortet, bør likevel undersøke om deres forsikring gir dekning.

02.12.2020

Økning i klager på mobilbetaling – råd til forbrukere

Forbrukertilsynet har i det siste mottatt et økende antall klager fra forbrukere som har blitt trukket beløp på mobilregningen sin for innholdstjenester de mener å ikke ha inngått avtale om. Det gjelder blant annet betalinger for abonnement på IQ-tester, spill og konkurranser som annonseres på f.eks. Facebook.