Overtredelsesgebyr til Visjon TV & Webshop AS

06.05.2020 — Forbrukertilsynet har fattet vedtak om overtredelsesgebyr på 250.000 kroner til Visjon TV & Webshop AS for ulovlig markedsføring av kosttilskuddet Chaga.

Gjennom innlegg og annonse på Facebook reklamerte Visjon TV & Webshop for kosttilskuddet Chaga. I markedsføringen ble det hevdet at produktet er betennelses- og virushemmende og setningen «viktig i disse tider» var tatt inn i innlegget. Forbrukertilsynet konkluderte med at dette ga inntrykk av at produktet kunne beskytte mot koronaviruset.

– Vi mener det er riktig å reagere med overtredelsesgebyr mot selskaper som driver aggressiv og villedende markedsføring av produkter som gir feilaktig inntrykk av å kunne beskytte mot koronaviruset, sier Elisabeth Lier Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet. – Vi kommer til å fortsette å slå ned på denne typen ulovlig markedsføring.

Les vedtaket her.

29.05.2020

Millioner av ulovlige korona-relaterte annonser fjernet fra nettet

Forbrukertilsynet har sammen med andre europeiske forbrukermyndigheter gått gjennom ulike nettsider for å sjekke mulige brudd på markedsføringsloven ved markedsføring av produkter som hevdes å ha en effekt mot koronavirus.