Overtredelsesgebyr til Visjon TV & Webshop AS

06.05.2020 — Forbrukertilsynet har fattet vedtak om overtredelsesgebyr på 250.000 kroner til Visjon TV & Webshop AS for ulovlig markedsføring av kosttilskuddet Chaga.

Gjennom innlegg og annonse på Facebook reklamerte Visjon TV & Webshop for kosttilskuddet Chaga. I markedsføringen ble det hevdet at produktet er betennelses- og virushemmende og setningen «viktig i disse tider» var tatt inn i innlegget. Forbrukertilsynet konkluderte med at dette ga inntrykk av at produktet kunne beskytte mot koronaviruset.

– Vi mener det er riktig å reagere med overtredelsesgebyr mot selskaper som driver aggressiv og villedende markedsføring av produkter som gir feilaktig inntrykk av å kunne beskytte mot koronaviruset, sier Elisabeth Lier Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet. – Vi kommer til å fortsette å slå ned på denne typen ulovlig markedsføring.

Les vedtaket her.

29.10.2020

SATS tilbyr tilbakebetaling for digitalt abonnement

Etter dialog med Forbrukertilsynet tilbyr nå SATS tilbakebetaling for det digitale treningsabonnementet som selskapet satte kundene over på da treningssentrene var stengt. Kompensasjonen vil tilbys de kundene som ikke har brukt det digitale tilbudet, eller som i begrenset grad har benyttet seg av dette.