Overtredelsesgebyr til Visjon TV & Webshop AS

06.05.2020 — Forbrukertilsynet har fattet vedtak om overtredelsesgebyr på 250.000 kroner til Visjon TV & Webshop AS for ulovlig markedsføring av kosttilskuddet Chaga.

Gjennom innlegg og annonse på Facebook reklamerte Visjon TV & Webshop for kosttilskuddet Chaga. I markedsføringen ble det hevdet at produktet er betennelses- og virushemmende og setningen «viktig i disse tider» var tatt inn i innlegget. Forbrukertilsynet konkluderte med at dette ga inntrykk av at produktet kunne beskytte mot koronaviruset.

– Vi mener det er riktig å reagere med overtredelsesgebyr mot selskaper som driver aggressiv og villedende markedsføring av produkter som gir feilaktig inntrykk av å kunne beskytte mot koronaviruset, sier Elisabeth Lier Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet. – Vi kommer til å fortsette å slå ned på denne typen ulovlig markedsføring.

Les vedtaket her.

10.08.2020

Politiet henlegger Forbrukertilsynets anmeldelse av XXL

Forbrukertilsynet politianmeldte i januar sportskjeden etter at det ble avdekket at ansatte hadde foretatt fiktive kjøp for å skjule bruk av villedende førpriser. Nå har politiet henlagt anmeldelsen på grunn av kapasitetshensyn.