Varsler overtredelsesgebyr til Visjon TV & Webshop AS

26.03.2020 — Forbrukertilsynet varsler overtredelsesgebyr på 250.000 kroner til Visjon TV & Webshop AS for ulovlig markedsføring av kosttilskuddet Chaga.

Gjennom innlegg og annonse på Facebook reklamerer Visjon TV & Webshop for kosttilskuddet Chaga. I markedsføringen sies det at produktet er betennelses- og virushemmende, uten at det vises til dokumentasjon. Selv om koronaviruset ikke nevnes eksplisitt gir den assosiasjoner til det, særlig ved at setningen «viktig i disse tider» er tatt inn i innlegget.

– Koronaviruset opptar samfunnet og nyhetsbildet i stor grad om dagen. Mange er bekymret, både for seg selv og sine kjære, og vil derfor kunne ha nedsatt dømmekraft når de ser en slik annonse. Å utnytte dette slik Visjon TV & Webshop gjør er aggressiv og villedende markedsføring, sier Elisabeth Lier Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet.

Prioriterer korona-markedsføring

Forbrukertilsynet vil i tiden som kommer prioritere å ta opp saker der det drives villedende og aggressiv markedsføring av produkter som hevdes å kunne hjelpe mot koronavirus. Tilsynet varslet i forrige uke overtredelsesgebyr til et annet selskap som selger helsekostprodukter. Les mer her.

Les også: Felles front mot ulovlig «korona-markedsføring»

26.03.2020

Varsler overtredelsesgebyr til Visjon TV & Webshop AS

Forbrukertilsynet varsler overtredelsesgebyr på 250.000 kroner til Visjon TV & Webshop AS for ulovlig markedsføring av kosttilskuddet Chaga.