Unngå billett-trøbbel på festival i sommer

09.07.2019 — De store festivalene blir fort utsolgt og mange tilbyr billetter på svartebørs. Forbrukertilsynet advarer mot å kjøpe svartebørsbilletter fra nettsteder som Viagogo og Stubhub eller i Facebook-grupper.
Bildet viser et menneske som filmer en konsert.

FOTO: Noiseporn/Unsplash.com

– Vi advarer mot å kjøpe billetter på svartebørs ettersom faren for å bli lurt er stor. Du har ingen garanti for at du mottar billettene eller at du blir sluppet inn med billetten du har kjøpt, sier Bente Øverli, nestleder i Forbrukertilsynet. – Dessuten er det forbudt å selge billetter til overpris på svartebørs til festivaler og andre arrangementer i Norge.

Festivaler som går konkurs

Tidligere i sommer ble Hove Music Festival 2019 avlyst og mange sto igjen med billetter til en festival som ikke lengre skulle arrangeres. Om du kjøper billetter til en festival som slås konkurs kan du i mange tilfeller kreve pengene tilbake fra banken som har utsendt kortet du har betalt med.

– Finansavtaleloven gir deg rett til å kreve penger tilbake fra banken om du har betalt med kredittkort og varen eller tjenesten du har kjøpt av en eller annen grunn ikke blir levert, sier Øverli.

Når du handler med Visa debetkort kan du, ifølge Visas interne retningslinjer, også kreve penger tilbake om en vare eller tjeneste du har kjøpt på internett ikke blir levert. Dette gjelder selv om selskapet du har handlet fra går konkurs før en festival avholdes.

Forbrukertilsynets råd for å unngå billett-trøbbel

  • Ikke klikk automatisk på den øverste lenken som kommer opp når du søker etter billetter på nettet. Dette vil ofte være en lenke fra Viagogo, Stubhub eller en annen svartebørsselger.
  • Finn nettsiden til arrangøren av festivalen, og bestill billetter på den måten arrangøren opplyser om. Billettsalget til veldig mange av konsertene og festivalene som arrangeres i Norge skjer gjennom Ticketmaster.no.
  • Kjøp billetter fra personer som annonserer på Finn.no eller i Facebook-grupper bare hvis du er 100% sikker på at du kan stole på vedkommende.
  • Husk at du kan kreve penger tilbake fra banken som har utstedt kortet du betalte med dersom billetten ikke blir levert eller festivalen avlyses.
02.12.2020

Økning i klager på mobilbetaling – råd til forbrukere

Forbrukertilsynet har i det siste mottatt et økende antall klager fra forbrukere som har blitt trukket beløp på mobilregningen sin for innholdstjenester de mener å ikke ha inngått avtale om. Det gjelder blant annet betalinger for abonnement på IQ-tester, spill og konkurranser som annonseres på f.eks. Facebook.