Slår ned på ulovlig sugardaddy-reklame

07.09.2017 — Forbrukerombudet har konkludert med at reklamen for nettstedet richmeetbeautiful.com er ulovlig, og krever at selskapet stanser markedsføringen.
Bildet viser forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth

ULOVLIG: Denne typen markedsføring bryter klart med likeverdet mellom kjønnene, og er derfor ulovlig, sier forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth. FOTO: skjermdump av Facebook-reklame

Forbrukerombudet har fått en rekke klager og tips på reklamen for dating-nettstedet www.richmeetbeautiful.com/nb/. I reklamen oppfordres blant annet kvinnelige studenter til å innlede et forhold til en såkalt «sugar daddy» for å dekke studieutgiftene sine.

Ulovlig

– Reklamen oppfordrer blant annet kvinnelige studenter til å innlede intime relasjoner til rike menn mot økonomiske kompensasjoner. Og mens kvinnene er avbildet lettkledde, fremstilles mennene som vellykkede og suksessfulle.  Denne typen markedsføring bryter klart med likeverdet mellom kjønnene, og er derfor ulovlig, sier forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth.

Ifølge markedsføringsloven er det forbudt å unytte det ene kjønns kropp, eller gi inntrykk av en støtende eller nedsettende vurdering av kvinner eller menn i reklame.

Selskapet Digisec Media Limited, som står bak reklamen, markedsfører seg gjennom reklameplakater, YouTube, Facebook og på nettsiden. Ombudet krever nå at reklamen stanses eller endres på alle flatene.

Les vårt brev til selskapet. 

Må endre

–  I denne saken er det snakk om klare lovbrudd, og en reklame som opprører og støter mange mennesker. Vi forventer nå at selskapet bak den ulovlige markedsføringen stanser denne, sier Haugseth.

Forbrukerombudet krever at Digisec Media Limited endrer eller stanser markedsføringen så snart som praktisk mulig og senest innen 8. september kl. 12.

 

 

16.02.2018

Invitasjon til seminar – fra Forbrukerombud til Forbrukertilsyn

Forbrukertilsynet har fått nytt navn og nye virkemidler. I den forbindelse inviterer vi advokater, jurister og andre til et halvdagsseminar tirsdag 6. mars 2018 kl. 09.00 – 11.45, Auditoriet i R5, Akersgata 59.