Skole for personlige trenere endret kontrakten

13.09.2017 — Akademiet for personlig trening krevde at studenter som meldte seg av i begynnelsen av studiet måtte betale studieavgiften for hele skoleåret. Nå endrer skolen kontrakten etter krav fra Forbrukerombudet.
Signatur kontrakt. Foto

URIMELIG: Det er ikke rimelig å kreve at en student som kanskje har gått bare noen uker på et studie må betale for neste semester som hun ikke benytter seg av.

Som følge av en klage, har Forbrukerombudet gjennomgått kontrakten til Akademiet for personlig trening (AFPT). Skolen, som utdanner personlige trenere, krevde at studenter som sa opp i løpet av første termin, måtte betale studieavgiften for både første og andre semester. Dette er et ulovlig vilkår.

– Det er ikke rimelig å kreve at en student som kanskje har gått bare noen uker på et studie må betale for neste semester som hun ikke benytter seg av. I slike tilfeller kan ikke studenten belastes for mer enn utgiftene til første semester, sier forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth.

Forskuddsbetaling og høye gebyr

AFPT krevde i tillegg 5000 kroner for å melde seg av studiet før studiestart. I slike tilfeller kan skolen bare kreve et administrasjonsgebyr.

Studentene måtte i tillegg betale semesteravgiften senest tre uker før studiestart. Forbrukerombudet mener skolen ikke kan kreve betaling før tett opp mot studiestart.

Les også: Sjekk skolekontrakten din

Har endret kontrakten

AFPT har nå endret kontrakten sin slik at den følger våre krav.

– Å studere ved private skoler kan koste mange titalls tusen kroner. Da er det viktig at kontraktene ikke er urimelige og binder studentene til å betale for et studietilbud de ikke benytter seg av. Vi er glade for at AFPT nå har endret kontraktene, sier Haugseth.

Forbrukerombudet har utarbeidet en veiledning for privatskolers kontraktsvilkår. Ta gjerne kontakt dersom du har tips til kontrakter vi bør se på.

 

20.05.2020

SATS må innhente samtykke til nytt digitalt medlemskap

Forbrukertilsynet har mottatt flere klager fra forbrukere som reagerer på at SATS automatisk overfører kunder til et digitalt medlemskap i perioden treningssentrene er stengt som følge av koronaviruset. Dette er brudd på markedsføringsloven, mener Forbrukertilsynet, som nylig har tatt dette opp med selskapet.