Skole for personlige trenere endret kontrakten

13.09.2017 — Akademiet for personlig trening krevde at studenter som meldte seg av i begynnelsen av studiet måtte betale studieavgiften for hele skoleåret. Nå endrer skolen kontrakten etter krav fra Forbrukerombudet.
Signatur kontrakt. Foto

SLUTTE? Studenter som sier opp en kontrakt skal ikke betale for et semester som ikke er påbegynt. Det har Forbrukerombudet slått fast. Nå har Akademiet for personlig trening endret sin kontrakt.

Som følge av en klage, har Forbrukerombudet gjennomgått kontrakten til Akademiet for personlig trening (AFPT). Skolen, som utdanner personlige trenere, krevde at studenter som sa opp i løpet av første termin, måtte betale studieavgiften for både første og andre semester. Dette er et ulovlig vilkår.

– Det er ikke rimelig å kreve at en student som kanskje har gått bare noen uker på et studie må betale for neste semester som hun ikke benytter seg av. I slike tilfeller kan ikke studenten belastes for mer enn utgiftene til første semester, sier forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth.

Forskuddsbetaling og høye gebyr

AFPT krevde i tillegg 5000 kroner for å melde seg av studiet før studiestart. I slike tilfeller kan skolen bare kreve et administrasjonsgebyr.

Studentene måtte i tillegg betale semesteravgiften senest tre uker før studiestart. Forbrukerombudet mener skolen ikke kan kreve betaling før tett opp mot studiestart.

Les også: Sjekk skolekontrakten din

Har endret kontrakten

AFPT har nå endret kontrakten sin slik at den følger våre krav.

– Å studere ved private skoler kan koste mange titalls tusen kroner. Da er det viktig at kontraktene ikke er urimelige og binder studentene til å betale for et studietilbud de ikke benytter seg av. Vi er glade for at AFPT nå har endret kontraktene, sier Haugseth.

Forbrukerombudet har utarbeidet en veiledning for privatskolers kontraktsvilkår. Ta gjerne kontakt dersom du har tips til kontrakter vi bør se på.

 

16.02.2018

Invitasjon til seminar – fra Forbrukerombud til Forbrukertilsyn

Forbrukertilsynet har fått nytt navn og nye virkemidler. I den forbindelse inviterer vi advokater, jurister og andre til et halvdagsseminar tirsdag 6. mars 2018 kl. 09.00 – 11.45, Auditoriet i R5, Akersgata 59.