Nå kan Canal Digital Kabel-kunder kjøpe bare bredbånd

07.12.2016 — Canal Digital Kabel avviklet i går det tvungne koblingssalget av TV og internett. Dermed kan kundene selv velge hvilken tjeneste de ønsker å kjøpe.
Bildet viser en person som surfer internett via et nettbrett

GOD INFORMASJON: Forbrukerombudet er opptatt av at kundene skal få riktig og god informasjon om pris og andre vesentlige vilkår.

– Dette har forbrukerne ventet på, og vi er fornøyd med at Canal Digital Kabel nå tilbyr dette. Nå forventer vi at CDK er tydelig i kommunikasjonen om den nye valgfriheten kundene har, sier nestleder Bente Øverli i Forbrukerombudet.

Endringen skjer som følge av at Forbrukerombudet konkluderte med at tvungent koblingssalg er ulovlig, og kom til enighet med selskapene om at de skulle avvikle praksisen.

Hva betyr dette for deg som forbruker?

  • Du kan både som ny eller eksisterende kunde velge å kjøpe kun bredbånd.
  • Også kunder i bindingstid kan si opp TV-tjenesten, selv om de vil fortsette med bredbånd. Bindingstiden vil da fortsette på bredbåndstjenesten ut den avtalte bindingstiden.
  • For informasjon om oppsigelsestid, må du ta kontakt med Canal Digital Kabel.
  • Bor du i en boligssammenslutning er du bundet av den avtalen boligsammenslutningen bestemmer seg for. De kan  beslutte å fortsette med en felles avtale, eller velge å la forbrukerne  inngå individuelle avtaler om Internett, TV eller begge deler.

Tydelig informasjon fra tilbyder

Avviklingen som nå har funnet sted fører til at selskapets produkter og priser endres. Forbrukerombudet har ikke myndighet til å gripe inn mot selskapenes priser, men er opptatt av at kundene skal få riktig og god informasjon om pris og andre vesentlige vilkår.

– Kundene har krav på god og tydelig informasjon om hvilke valgmuligheter de har og hvor mye hvert enkelt produkt koster, sier Øverli.

Dersom du har øvrige spørsmål rundt avviklingen av koblingssalget, ber vi deg ta kontakt med kabel-TV-selskapet ditt.

05.05.2021

Forbrukertilsynet søker ny seksjonssjef

Vi søker en jurist til fast stilling som seksjonssjef for internasjonal forbrukerrett i tilsynsavdelingen.