Lux Style anmeldt

31.01.2017 — Firmaet Lux Style har i en årrekke lokket nordmenn inn i abonnementer på sminke og skjønnhetsprodukter. Nå har forbrukermyndigheten i Danmark anmeldt selskapet for ulovlig avtaleinngåelse og fakturautsending.
lux style. skjermdump

ANMELDES: Mange nordmenn har dårlige erfaringer med det danske selskapet Lux Style.

En rekke nordmenn har klaget til Forbrukerombudet etter at de har fått pakker i posten fra det danske nettselskapet Lux Style som de mener de aldri har bestilt.

Uønskede pakker i posten

Mange forbrukere har ufrivillig endt opp med abonnementer, andre har fått enkeltprodukter med tilhørende regning. Et produkt som har gått igjen er en ansiktsmaske kalt Blackhead Killer.

– Lux Style er et selskap som mange har dårlige erfaringer med. Vi mottar jevnlig klager på firmaet, og er derfor glade for at danskene nå prøver å sette en stopper for dette, sier forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth.

Politianmeldelsen mot Lux Style og søsterselskapet Lux International Sales er et resultat av et europeisk samarbeid for å få bukt med forbrukerproblemer over landegrensene.

Reklamer i sosiale medier

Forbrukerombudet i Danmark har mottatt klager fra forbrukermyndighetene i blant annet Australia, Canada, Østerrike og Belgia, i tillegg til Norge.

Forbrukere fra alle disse landene forteller at de har klikket på annonser som har dukket opp på Facebook og Instagram, men aldri fullført bestillingen. Andre sier at de aldri har vært i kontakt med selskapet, før en pakke plutselig dumpet ned i postkassen med krav om betaling.

– Firmaet har operert med typiske abonnementsfeller over lang tid. Det er ulovlig å levere varer, tjenester eller andre ytelser med krav om betaling uten at det foreligger en avtale om dette, sier Elisabeth Lier Haugseth.

Har du gått i fella? Finn råd om hva du bør gjøre her.

 

 

 

 

16.02.2018

Invitasjon til seminar – fra Forbrukerombud til Forbrukertilsyn

Forbrukertilsynet har fått nytt navn og nye virkemidler. I den forbindelse inviterer vi advokater, jurister og andre til et halvdagsseminar tirsdag 6. mars 2018 kl. 09.00 – 11.45, Auditoriet i R5, Akersgata 59.