Jusstudent og opptatt av forbrukerspørsmål?

25.02.2019 — Hos Forbrukertilsynet kan du bidra til å ivareta forbrukernes interesser, samtidig som du lærer mer om markedsføringsrett og kontraktsrett.

BIlder viser en kvinne som sitter ved et kafébord med en laptop og drikker kaffe mens hun jobber.

Forbrukertilsynet er et offentlig forvaltningsorgan som fører tilsyn med markedsføringsloven. Vår visjon er å jobbe for et enklere og tryggere marked for forbrukerne. Vi har rundt 35 ansatte i et ungt og kreativt miljø, ledet av Elisabeth Lier Haugseth som har vært direktør siden desember 2016.

Som jurist og studentmedarbeider hos oss vil du bidra til å ivareta forbrukernes interesser. Du får mulighet til å fordype deg i markedsføringsrett og kontraktsrett, og får nyttig kunnskap om både forvaltning og næringsliv.

Vi tilbyr:

  • Praksisopphold via valgfagsordningen ved UiO
  • Traineeopphold på 5–6 uker, prosjektbasert eller faste ukentlige arbeidsdager
  • Skriveplass til studenter som skriver masteroppgave eller annen avhandling om markedsføringsrettslige problemstillinger.

Søknadsfrister

I forbindelse med arbeidslivsdagene ved UiB, UiT og UiO i februar hvert år, tar vi imot søknader og gjennomfører trainee-intervjuer. Søknadfristen for traineeopphold er 1. mars hvert år.

De som er interessert i skriveplass, må sende en kort søknad innen 1. mars for høstsemesteret og 1. september for vårsemesteret.

Kontakt oss på tlf: 23 400 600 eller e-post: student@forbrukertilsynet.no

21.01.2020

Orienterer Tiktokere om gaver og «shoutouts»

Påvirkere i sosiale medier tar betalt for å gi følgerne sine «shoutouts» og det arrangeres konkurranser hvor unge følgere oppfordres til å gi påvirkere gaver. Det kan være problematisk ifølge Forbrukertilsynet, som nå orienterer store Tiktokere om regelverket.