Forbruker Europa søker jurist

22.02.2021 — Forbruker Europa/Forbrukertilsynets internasjonale avdeling ser etter en jurist som har kunnskap og interesse for kontraktsrett og internasjonal privatrett innen forbrukerfeltet.

Vinterbilde av lokalene tatt fra den andre sida av elvaForbrukertilsynets internasjonale arbeid er samlet i en egen avdeling i Porsgrunn. Forbruker Europa ligger inn under denne avdelingen med i dag 5 ansatte som arbeider etter et arbeidsprogram fastsatt av EU-kommisjonen. Vi søker nå etter en ny kollega som skal jobbe med oppgaver for Forbruker Europa.

Forbruker Europa er en del av European Consumer Centres Network (ECC-Net) og har ansvaret for arbeidet med grensekryssende saker innen EØS-området.

Arbeidsoppgaver

Du vil bli del av et saksbehandlerteam som behandler saker mellom forbrukere og næringsdrivende i grenseoverskridende avtaler innen EØS-området. Arbeidet består i hovedsak av mekling og saksbehandling av henvendelser og klagesaker som behandles i et eget system – It-tool. Det vil være utstrakt samarbeid med Forbrukertilsynets internasjonale arbeid og tilsynsarbeidet for øvrig. Andre oppgaver vil være deltakelse i nettverksarbeid nasjonalt og innen EU, noe høringsarbeid og kontakt med næringsliv og myndigheter på nasjonalt nivå.

Kvalifikasjonskrav

Søkere må ha juridisk embetseksamen eller master i rettsvitenskap med gode resultat.

Vi ønsker oss en jurist med interesse for/erfaring fra forbrukerlovgivningen. Helst med noen års relevant erfaring, gjerne med EU-rett. Du må ha meget god skriftlig og muntlig formuleringsevne, både på engelsk og norsk, være strukturert, kunne sette deg raskt inn i nye problemstillinger, ha god rolleforståelse, gode samarbeidsevner og være serviceinnstilt.

Se hele stillingsannonsen og søk stillingen på Jobbnorge.no.

12.04.2021

TUI må opplyse om rett til refusjon

I sine brev til kunder som har fått pakkereisen avlyst, unnlater reisearrangøren TUI å nevne alle rettighetene kundene har.