Folkia slutter med sms-lån

05.03.2014 — Forbrukerombudet krevde endringer i avtaleinngåelsesprosessen for raske smålån via sms hos Folkia. Nå slutter selskapet med sms-lån.
Bildet viser tidligere forbrukerombud Gry Nergård

Forbrukerombud Gry Nergård

Forbrukeren har krav på å få lese avtalevilkårene før han inngår en låneavtale. Avtalen skal videre undertegnes skriftlig eller med e-signatur, for eksempel Bank-ID.

Forbrukerombudet mente Folkias låneavtaler ikke oppfylte det siste kravet. Folkia delte ikke Forbrukerombudets syn, men har nå gitt tilbakemelding om at de slutter med dette produktet i Norge.

– Opptak av lån kan ha store konsekvenser, og forbrukeren har krav på en ryddig og informativ avtaleprosess. Vi er derfor tilfreds med at Folkia har endret praksis og krever signatur på låneavtalene, sier forbrukerombud Gry Nergård.

Folkia opplyser til Forbrukerombudet at samtlige kunder i fremtiden vil signere kredittavtalene ved bruk av Bank-ID, og at sms ikke kan benyttes ved avtaleinngåelse eller utbetaling. Lånene vil heller ikke markedsføres som sms-lån.

16.07.2021

Student til hausten? Les skulekontrakta nøye

Mange studentar ventar no spent på å få eit tilbod om ny studieplass til hausten. Forbrukartilsynet oppfordrar deg som er ny student til å gå nøye igjennom kontrakten før du skriv under.