Advarer mot 123penger.com

06.02.2017 — Forbrukerombudet advarer mot nettsiden 123penger.com. Forbrukerne oppfordres til å laste ned en e-bok om hvordan man kan tjene mye penger på kort tid, men risikerer å ende opp med kostbare abonnementer.
Bildet viser en skjermdump av nettsiden 123penger.com. På nettsiden lyser det opp en tekst i røde store bokstaver hvor det står "Tjen penger innen 30 minutter. Garantert".

SVINDEL: 123penger.com har alle tegn på svindel, og vi oppfordrer alle til å holde seg unna.

«Last ned boken i dag – si opp jobben i morgen». Lovnadene om rask rikdom er mange på nettsiden 123penger.com.

Forbrukere har klaget

Bare i januar har Forbrukerombudet fått klager fra over 50 forbrukere som har fått SMS-reklame for nettsiden. På siden oppfordres det til å laste ned en e-bok, som skal lære deg å tjene veldig mye penger på kort tid. Det opplyses at e-boka er på salg og at det kun finnes få eksemplarer igjen til denne prisen.

– Styr unna

For forbrukerne kan lovnaden om lettjente penger lett vise seg å bli dyrt. Ved å kjøpe e-boka risikerer man nemlig å havne i et abonnement som jevnlig trekker betaling fra ditt bankkort.

– 123penger.com har alle tegn på svindel, og vi oppfordrer alle til å holde seg unna, sier fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad.

Nettsiden er registrert i USA og telefonnummeret som oppgis på nettsiden er ikke i bruk. Dersom du har blitt lurt, er det altså vanskelig å komme i kontakt med selskapet.

– Ta kontakt med banken din så fort som mulig. Kortutsteder er forpliktet til å tilbakeføre beløp som du ikke har godkjent. Det kan også være lurt å sperre kortet ditt, råder Tonje Hovde Skjelbostad.

16.02.2018

Invitasjon til seminar – fra Forbrukerombud til Forbrukertilsyn

Forbrukertilsynet har fått nytt navn og nye virkemidler. I den forbindelse inviterer vi advokater, jurister og andre til et halvdagsseminar tirsdag 6. mars 2018 kl. 09.00 – 11.45, Auditoriet i R5, Akersgata 59.